Äggfria cookies
12.08.2016 17:27
Ingredienser
- 2 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1/2 tsk bakpulver
- 3/4 tsk vaniljpulver
- 1 krm flingsalt
- 100 g mjölkfritt margarin
- 1 dl brun farin
- 3 msk spad från 1 förp. kokta kikärter
- 100 g hackad mörk choklad
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, vaniljpulver och flingsalt i en bunke. Ställ åt sidan.
- Vispa margarin och farinsocker fluffigt med elvisp. Blanda ner kikärtsspadet och den hackade chokladen. Vänd ner mjölblandningen.
- Rulla 30 små bollar med mjölade händer och lägg på 2 bakpappersklädda plåtar. Platta till kakorna lite och grädda mitt i ugnen 10–12 minuter.
- Låt svalna och njut.
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein, men kontrollera innehållet i den mörka chokladen.
Fri från ägg.
Innehåller gluten.