Äggfria cookies

12.08.2016 17:27

Ingredienser

30 st
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 3/4 tsk vaniljpulver
  • 1 krm flingsalt
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 1 dl brun farin
  • 3 msk spad från 1 förp. kokta kikärter
  • 100 g hackad mörk choklad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, vaniljpulver och flingsalt i en bunke. Ställ åt sidan.
  3. Vispa margarin och farinsocker fluffigt med elvisp. Blanda ner kikärtsspadet och den hackade chokladen. Vänd ner mjölblandningen.
  4. Rulla 30 små bollar med mjölade händer och lägg på 2 bakpappersklädda plåtar. Platta till kakorna lite och grädda mitt i ugnen 10–12 minuter.
  5. Låt svalna och njut.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein, men kontrollera innehållet i den mörka chokladen.
Fri från ägg.
Innehåller gluten.