Dogges dulce de leche-paj

14.08.2016 19:47

Ingredienser

8
  • 150 g smör
  • 200 g digestivekex
  • 2 burkar karamelliserad mjölk (koncentrerad och sötad, à ca 400 g)
  • 2 bananer
  • 1/2 l jordgubbar
  • 3 dl vispgrädde
  • 30 g finriven mörk choklad

Så här gör du

  1. Smält smöret i en liten kastrull.
  2. Mixa kexen till fina smulor i en matberedare. Eller lägg dem i en plastpåse och smula dem med en kavel.
  3. Lägg smulorna i en bunke och rör ner det smälta smöret.
  4. Tryck ut smulorna i ett jämnt lager i en pajform, ca 28 cm i diameter. Ställ i kylen 30 minuter.
  5. Öppna burkarna med den karamelliserade mjölken och bred över smulbottnen.
  6. Skär bananer och jordgubbar i skivor. Fördela dem jämnt över pajen.
  7. Vispa grädden. Bred ut den överst i formen. Garnera med riven choklad.
  1. Smält smöret i en liten kastrull.
  2. Mixa kexen till fina smulor i en matberedare. Eller lägg dem i en plastpåse och smula dem med en kavel.
  3. Lägg smulorna i en bunke och rör ner det smälta smöret.
  4. Tryck ut smulorna i ett jämnt lager i en pajform, ca 28 cm i diameter. Ställ i kylen 30 minuter.
  5. Öppna burkarna med den karamelliserade mjölken och bred över smulbottnen.
  6. Skär bananer och jordgubbar i skivor. Fördela dem jämnt över pajen.
  7. Vispa grädden. Bred ut den överst i formen. Garnera med riven choklad.

För alla

Fri från ägg, men kontrollera innehållet i kexen.
Gör glutenfri: Välj glutenfria digestivekex.
Innehåller laktos och mjölkprotein.