Dogges dulce de leche-paj
14.08.2016 19:47
Ingredienser
- 150 g smör
- 200 g digestivekex
- 2 burkar karamelliserad mjölk (koncentrerad och sötad, à ca 400 g)
- 2 bananer
- 1/2 l jordgubbar
- 3 dl vispgrädde
- 30 g finriven mörk choklad
Så här gör du
- Smält smöret i en liten kastrull.
- Mixa kexen till fina smulor i en matberedare. Eller lägg dem i en plastpåse och smula dem med en kavel.
- Lägg smulorna i en bunke och rör ner det smälta smöret.
- Tryck ut smulorna i ett jämnt lager i en pajform, ca 28 cm i diameter. Ställ i kylen 30 minuter.
- Öppna burkarna med den karamelliserade mjölken och bred över smulbottnen.
- Skär bananer och jordgubbar i skivor. Fördela dem jämnt över pajen.
- Vispa grädden. Bred ut den överst i formen. Garnera med riven choklad.
- Smält smöret i en liten kastrull.
- Mixa kexen till fina smulor i en matberedare. Eller lägg dem i en plastpåse och smula dem med en kavel.
- Lägg smulorna i en bunke och rör ner det smälta smöret.
- Tryck ut smulorna i ett jämnt lager i en pajform, ca 28 cm i diameter. Ställ i kylen 30 minuter.
- Öppna burkarna med den karamelliserade mjölken och bred över smulbottnen.
- Skär bananer och jordgubbar i skivor. Fördela dem jämnt över pajen.
- Vispa grädden. Bred ut den överst i formen. Garnera med riven choklad.
För alla
Fri från ägg, men kontrollera innehållet i kexen.
Gör glutenfri: Välj glutenfria digestivekex.
Innehåller laktos och mjölkprotein.