Frestande laktosfria kardemummabullar
12.08.2016 17:30
Ingredienser
- 50 g jäst
- 100 g rumsvarmt laktosfritt smör
- 5 dl laktosfri mjölkdryck
- 250 g laktosfri kvarg
- 1 1/2 dl socker
- 3 tsk kardemumma
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk salt
- 17 dl vetemjöl
- ägg (till pensling)
Så här gör du
- Smula jästen i en bunke.
- Värm mjölken till 37 grader, häll den över jästen och rör tills den löst sig.
- Tillsätt smör, kvarg, socker, vaniljsocker, kardemumma, salt och nästan allt vetemjöl.
- Arbeta till en smidig blank deg.
- Jäs övertäckt i 40 min.
- Dela degen i 30 bitar och gör fina bullar.
- Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Jäs 30–40 min.
- Pensla med uppvispat ägg och grädda ca 8–10 min.
Recept och bild från Valio.
För alla
Fri från laktos.
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägg och pensla med mjölk, fil eller vatten.
Servera gärna med laktosfri cream cheese.