Frestande laktosfria kardemummabullar

12.08.2016 17:30

Ingredienser

ca 30 st
  • 50 g jäst
  • 100 g rumsvarmt laktosfritt smör
  • 5 dl laktosfri mjölkdryck
  • 250 g laktosfri kvarg
  • 1 1/2 dl socker
  • 3 tsk kardemumma
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk salt
  • 17 dl vetemjöl
  • ägg (till pensling)

Så här gör du

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Värm mjölken till 37 grader, häll den över jästen och rör tills den löst sig.
  3. Tillsätt smör, kvarg, socker, vaniljsocker, kardemumma, salt och nästan allt vetemjöl.
  4. Arbeta till en smidig blank deg.
  5. Jäs övertäckt i 40 min.
  6. Dela degen i 30 bitar och gör fina bullar.
  7. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Sätt ugnen på 225 grader.
  9. Jäs 30–40 min.
  10. Pensla med uppvispat ägg och grädda ca 8–10 min.

Recept och bild från Valio.
 

För alla

Fri från laktos.
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägg och pensla med mjölk, fil eller vatten.

Tips

Servera gärna med laktosfri cream cheese.