Kladdkaka med Daim-topping

11.09.2016 12:56

Ingredienser

8

Kladdkaka

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 - 6 msk kakao
  • 125 g rumstempererat smör
  • 1 1/2 dl vetemjöl

Daim-topping

  • 50 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 msk kakao
  • 1 msk mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dubbeldaim

Så här gör du

  1. Kladdkaka: Vispa ägg och socker poröst. Rör ner kakao, smör och mjöl. Häll smeten i en smörjd och bröad form. Grädda i 175 °C cirka 18 minuter. Låt svalna.
  2. Topping: Smält ihop smör, socker, kakao, mjölk och vetemjöl i en kastrull. Koka inte! Häll såsen ovanpå den avsvalnade kakan. Strö över hackad Daim.

För alla

Innehåller gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.