Kladdkaka med Daim-topping
11.09.2016 12:56
Ingredienser
Kladdkaka
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 4 - 6 msk kakao
- 125 g rumstempererat smör
- 1 1/2 dl vetemjöl
Daim-topping
- 50 g smör
- 1 dl socker
- 1 msk kakao
- 1 msk mjölk
- 1 msk vetemjöl
- 2 dubbeldaim
Så här gör du
- Kladdkaka: Vispa ägg och socker poröst. Rör ner kakao, smör och mjöl. Häll smeten i en smörjd och bröad form. Grädda i 175 °C cirka 18 minuter. Låt svalna.
- Topping: Smält ihop smör, socker, kakao, mjölk och vetemjöl i en kastrull. Koka inte! Häll såsen ovanpå den avsvalnade kakan. Strö över hackad Daim.
För alla
Innehåller gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.