Knäckig paj med rabarber

09.08.2017 10:54

Ingredienser

Pajskal
  • 225 g smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
Fyllning
  • 7 dl späd rabarber eller andra frukter och bär
  • 3 msk socker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 3 tsk potatismjöl
Till servering
  • lätt vispad grädde eller vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Pajskal: Smält smöret och låt det brynas lite för att få fram den knäckiga smaken. Låt svalna.
  3. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en lös deg.
  4. Tryck ut degen i en stor form, cirka 32 cm i diameter (för 12 port), gärna med löstagbar botten.
  5. Fyllning: Skär rabarbern i cm-stora bitar. Fördela bitarna i formen.
  6. Rör ihop socker och potatismjöl. Strö det över rabarbern. Grädda i 20-30 minuter mitt i ugnen.
  7. Servera med lätt vispad grädde eller vaniljglass.