Knäckig paj med rabarber
09.08.2017 10:54
Ingredienser
Pajskal
- 225 g smör
- 5 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl socker
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 7 dl späd rabarber eller andra frukter och bär
- 3 msk socker
- 2 msk vaniljsocker
- 3 tsk potatismjöl
- lätt vispad grädde eller vaniljglass
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°C.
- Pajskal: Smält smöret och låt det brynas lite för att få fram den knäckiga smaken. Låt svalna.
- Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en lös deg.
- Tryck ut degen i en stor form, cirka 32 cm i diameter (för 12 port), gärna med löstagbar botten.
- Fyllning: Skär rabarbern i cm-stora bitar. Fördela bitarna i formen.
- Rör ihop socker och potatismjöl. Strö det över rabarbern. Grädda i 20-30 minuter mitt i ugnen.
- Servera med lätt vispad grädde eller vaniljglass.