Mjuk pepparkaka med frostade tranbär
30.01.2016 18:52
Ingredienser
Pepparkaka
- 150 g smör
- 3 ägg
- 3 dl rårörsocker
- 3 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 1 tsk malen kryddnejlika
- 2 msk malen kanel
- 1 msk malen ingefära
- 2 dl filmjölk
Tranbärsfrosting
- 300 g färskost (t ex. philadelphia)
- 1/2 dl florsocker
- 1/2 dl tinade tranbär
Sockrade tranbär
- 1 dl frysta tranbär
- 2 msk strösocker
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smöra och bröa en ugnssäker form, ca 20x30 cm.
- Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Vispa ner smör och filmjölk i äggvispet. Vänd ner mjölblandningen. Häll smeten i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt kakan svalna.
- Vispa färskost och florsocker luftigt. Rör ner de tinade tranbären. bred krämen över den kalla kakan.
- Blanda de frysta tranbären med sockret. Strö över kakan. Skär i bitar.
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, filmjölk och färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av matfett, filmjölk och färskost.