Raw äppelpaj med mandel och kardemumma
12.08.2016 12:37
Ingredienser
Pajskal
- 5 dl cashewnötter (eller andra nötter, 5 dl motsvarar ca 300 g)
- 200 g torkade fikon
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 msk malen kanel
- 2 krm salt
Fyllning
- 3 äpplen
- 1 1/2 dl mandelsmör
- 1 dl kallpressad kokosolja
- 2 tsk mald kardemumma
Så här gör du
- Pajskal: Mixa alla ingredienser i en matberedare tills degen blir kladdig och går att trycka ihop. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).
- Fyllning: Skär äpplena i tärningar, ca 1x1 cm. Smält mandelsmöret med kokosoljan och kardemumman i en kastrull. Tillsätt äppeltärningarna och rör ca 2 minuter tills fyllningen blir krämig. Häll fyllningen i pajskalet och jämna till ytan. Sätt in i kylskåp ca 2 timmar för att stelna.
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
TipsStrö gärna lite flingsalt över pajen. Prova att byta ut mandelsmöret mot jordnötssmör.